Augmenta la producció d'aigua dessalada arran del descens de les reserves als embassaments que proveeixen l'àrea metropolitana

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va activar la setmana passada la prealerta per sequera a les conques internes de Catalunya que són les que proveeixen d'aigua a Barcelona i àrea metropolitana. Això ha suposat l'augment de producció d'aigua dessalada als embassaments del sistema Ter-Llobregat.

Dessalinitzadora del Llobregat

Després d'un estiu sec i sense pluges, sobretot a les capçaleres dels rius, el volum de l'aigua que abasteix a 5 milions d'habitants, inclosos els de Santa Coloma, s'ha situat per sota del 60%. Per això l'ACA ha incrementat la producció de la dessalinitzadora del Llobregat fins al 70% i la de la Tordera fins al 75%. D'aquesta manera es vol optimitzar les reserves d'aigua i evitar la fase d'alerta per sequera que suposarien mesures més restrictives.
A causa d'aquesta mesura el gust de l'aigua de boca podria canviar provisionalment, això sí conservant les garanties sanitàries de la mateixa. Els serveis d'atenció al client de les companyies subministradores estan a disposició de veïns i veïnes per aclarir qualsevol dubte.
Des de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet es fa una crida al consum responsable d'aigua a la ciutadania i empreses colomenques.