Arts escèniques a la Festa Major

Tres espectacles prenen protagonisme a la Festa d'Estiu: el Passatge de Festa amb la seva diversitat artística a la Torre Balldovina, el recital poètic de Vicenç Llorca a l'Auditori i l'actuació de Concha Velasco al Sagarra.

Les arts escèniques gaudeixen enguany d'una especial rellevància en el programa d'actes de la Festa Major de Santa Coloma que es viurà del 31 d'agost al 3 de setembre. Hi destaquen tres espectacles, dos dels quals, han estat creats a la nostra ciutat per artistes colomencs i colomenques en el que és una mostra més de la bona salut de la cultura local.

Passatge de Festa, un espai familiar

Després d'haver aconseguit un públic fidel a la Festa Major, que l’ha convertit en un espai propi lúdic i de trobada, el Passatge Insòlit es reinventa en la seva setena edició i en ofereix dues sessions, el dissabte 1 i el diumenge 2, de 18.00 a 23.00 hores, als jardins de la Torre Balldovina.. Ho mantenint la proposta de les activitats dins el programa de les Festes d'Estiu però canviant el concepte artístic: dos grans zones on hi passen diferents actuacions que es repeteixen els dos dies, dins el marc i l’ambient del Passatge Insòlit: decoració, música, presentadors, bar i espais de trobada.
El concepte és el d’un espai per a tota la família, amb una especialització pels espectacles infantils, però on els pares, i adults en general, es puguin trobar a gust.

Per tant, amb un gir d’abracadabra, neix el Passatge de Festa , oferint a tots els públics la màgia, color i espectacle d’un somni que podrem tocar, mirar, aplaudir i gaudir. Dues tardes i dues nits que conviden a redescobrir un oasi enmig de la ciutat, vestit de llumetes i fantasia. La Torre Balldovina és còmplice de l’aventura que s’instal·larà al seu jardí durant el cap de setmana prestant racons i escenari. 

"Calendari d'Instints"

La Festa Major ens porta l'estrena d'aquest l'espectacle poeticomusical, amb textos del poeta Vicenç Llorca i música de Josep Pascual. Serà a l'Auditori Can Roig i Torres, dilluns, dia 3 de setembre, a les 20.00 hores amb entrada lliure.

Per primer cop a Catalunya es podrà aquest un espectacle de petit format en què es proposa un recital musicat que comprèn 24 poemes pertanyents a diferents etapes. La música ha estat creada per a piano pel compositor Josep Pascual. El títol correspon a un dels poemes del llibre de Llorca "De les criatures més belles" (Proa, 2006).

"Calendari d'Instints" es va estrenar la passada primavera al Pavillion Blanc de la Médiathèque de Colomiers, Tolosa de Llenguadoc, dins el marc del Festival de Musiques Ibériques.

Les entrades són gratuïtes i s'agafen abans a la taquilla de l'auditori.

Concha Velasco al Teatre Sagarra

Amb música en directe i la incombustible Concha Velasco com a principal intèrpret, l'espectacle "Yo lo que quiero es bailar" fa repàs als 50 anys de carrera professional d'una de les actrius més populars i estimades pel públic espanyol. La seva imatge i la seva veu formen part de la història col·lectiva de diverses generacions, tant a la televisió com al cinema, el teatre, la música ... Ho podrem gaudir el diumenge 2 (19.30) al Teatre Municipal Josep Maria de Sagarra (C/Lluís Companys, 27).

Un viatge al passat recent i un reconeixement a tota una polifacètica actriu que, amb 72 anys, és capaç de fer un monòleg de gairebé dues hores molt cantant i ballant. Amb direcció i dramatúrgia de Josep Maria Pou, i amb un text biografiat per Juan Carlos Rubio, "Yo lo que quiero es bailar" és tot un himne a la vida i a la vitalitat.