Arrenca el cicle ‘Republicanes, la conquesta de la ciutadania’

La presentació es durà a terme el 3 de febrer a les 18 h amb l’acte virtual «La Memòria: Més enllà de l’oblit, el llegat de les dones republicanes».

Del 3 de febrer al 27 d’octubre tindrà lloc el cicle «Republicanes, la conquesta de la ciutadania», amb més d’una desena de propostes sobre el llegat de les dones a la II República, organitzat per La CIBA i amb l’objectiu de posar en valor i donar reconeixement al llegat de les dones de la II República. Dones valentes, pioneres i compromeses amb la igualtat, que van jugar un paper clau per l’ampliació dels drets de les dones, i que no han estat tingudes en compte en el relat de la història.
Aquest cicle forma part de les accions de recuperació de memòria històrica que s’organitzen des de La CIBA “per tal de posar llum dins d’una foscor obligada del pensament, coneixement i lluites de les dones”.

La presentació es durà a terme el 3 de febrer a les 18 h amb l’acte virtual «La Memòria: Més enllà de l’oblit, el llegat de les dones republicanes», a càrrec de l’alcaldessa, Núria Parlon. També tindrà lloc la conversa literària «Guerrilleres de la Memòria», amb Mª Ángeles Cabré, escriptora i directora de l'Observatori Cultural de Gènere, i Antonina Rodrigo, escriptora i pionera en la recuperació de la memòria històrica de les dones.

Enllaç per veure en streaming: laciba.gramenet.cat/RepublicanesMemoria