“Amb la sida no abaixis la guardia” és el lema del Dia Mundial que se celebra l'1 de desembre

L'1 de desembre se celebrarà per vintè any consecutiu el Dia Mundial de la Sida, amb un lema prou significatiu sobre l'estat actual i la percepció social d'aquesta malaltia: “Amb la sida no abaixis la guardia”. L'ONUSIDA recorda la necessitat de lideratge polític per complir els compromisos que s'han adoptat, especialment la promesa d 'aconseguir l'accés universal a la prevenció, el tractament, l'atenció i el suport relacionats amb el VIH per a 2010.

El Servei de Salut Pública de l'Ajuntament ha anat dissenyant la campanya de prevenció de la infecció des de 1994, i té present que l'àmbit local és un espai òptim per buscar complicitats i generar dinàmiques participatives i coresponsables entre tots els agents implicats.

En aquest context, l'1 de desembre es portaran a terme diverses activitats de conscienciació. A la plaça de la Vila s'instal·larà una carpa central hexagonal on es repartirà fulls informatius, preservatius i llaços solidaris i es faran microtallers.
D'altra banda, l'entitat ASAUPAM celebrarà aquest 1 de desembre amb un torneig de futbol sala (pavelló del Raval, 10.30), un taller de teatre (Centri Cívic del Raval, 12.00), la lectura del manifest (14.00) i un emotiu record a les víctimes de la malaltia.
Finalment, el 2 de desembre (Museu Torre Balldovina, 19.00) es projectarà el documental Mimi, la joie, sobre les dones i la sida a costa D'Ivori.

A més es distribuirà material informatiu en bars musicals i en autoescoles. Els fullets amb informació preventiva s'han publicat en sis idiomes.

El tema de la sida continua sent prioritari en les polítiques de salut. Els diferents actors socials que intervenen en la seva prevenció, la ciutadania, els professionals i les administracions públiques no poden abaixar la guàrdia davant aquesta problemàtica. Tot el món té un paper important per frenar la infecció pel virus de la immunodeficiència humana (VIH).