Amb el lema "Obrint fronteres" arrenquen les Jornades per la Pau i la Cooperació

Fins al diumenge 8 una carpa instal·lada a la plaça de la Vila és l’escenari perquè la ciutadania pugui conèixer les entitats que treballen en aquest àmbit o participar en les activitats de promoció de la solidaritat i els drets humans.

 

Les Jornades per la Pau i la Cooperació se celebren a Santa Coloma fins el dia 8 d’octubre amb el lema ‘Obrint Fronteres’. S’ha instal·lat una gran carpa a la plaça de la Vila, que és l’escenari perquè aquests dies la ciutadania pugui conèixer el treball de les entitats vinculades a la solidaritat, la cooperació internacional, la cultura de la pau i els drets humans, i alhora hi pugui participar en les activitats de promoció de la solidaritat i els drets humans.  

L’acte de presentació de les Jornades ha anat a càrrec de l’alcaldessa, Núria Parlon, que ha donat pas a la ponència ‘L’activisme compromès en la resolució de conflictes i la construcció de la pau’, en la què han intervingut Diana Avella, rapera i defensora dels Drets Humans de Colòmbia; Aliya Harir, relacions internacionals i defensora dels Drets Humans de Pakistan; i Felipe Moreno, querellant i defensor dels Drets Humans de l’estat Espanyol.

L’alcaldessa ha destacat que amb el lema Obrint fronteres enguany “volem enderrocar els murs que generen desigualtat, violència i patiment a casa nostra, i arreu, a partir d’una àgora de debat, a la plaça de la Vila”.

Activitats previstes


Moltes de les activitats dels propers dies estan coordinades i promogudes per entitats ciutadanes locals juntament amb l’Ajuntament. Destaquen tallers, conferències, exposicions, cinema, tertúlies i altres actes de caire artístic completen un programa ampli que podeu consultar aquí. Entre les activitats programades, cal destacar les relacionades amb la xarxa Ciutats Defensores dels Drets Humans, amb la presència, a l’acte central d’una activista per la llibertat de premsa al Kurdistan, amb la taula rodona “Està en risc la llibertat d’expressió?”; Diana Avella, activista feminista i artista de hip hop colombiana, hi participa amb el taller per a joves “El hip hop, una eina de combat del feminisme”. Per la carpa, també hi passaran Aisha Dabo, periodista i ciberactivista a Gàmbia i el Senegal, i Aisha DeAltubuly, jove activista de Líbia.

Cal citar, d’altra banda, les projeccions de videovalors, les instal·lacions artístiques i els tallers per als alumnes d’instituts i per a infants.  Aquest proper dissabte, les brigades de voluntariat que trenquen prejudicis explicaran les seves experiències. El Sàhara i Palestina també hi seran presents. Finalment, diumenge, hi haurà la tradicional fira d’entitats solidàries a la plaça de la Vila. Més informació de les Jornades per la Pau aquí.