Al setembre, nou servei de recollida a domicili de roba solidària a Santa Coloma

El mes de setembre es posa en marxa a Santa Coloma un servei de recollida a domicili de roba solidària destinada a les famílies amb menys recursos.

L'alcaldessa, Núria Parlon, i el tinent d'alcalde de Benestar i Familia, Raül Moreno, acompanyats d'una representant de Fundació Tallers en l'acte de presentació del projecte

Santa Coloma de Gramenet, 16 de juliol de 2013.- L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, ha presentat aquest matí un nou servei de recollida solidària de roba a les llars que posaran en marxa al proper mes de setembre l’Ajuntament d’aquesta ciutat i la Fundació Tallers. El projecte contempla la recollida a domicili de roba usada però en bon estat o nova per poder-la lliurar a les famílies amb menys recursos.  Aquesta és una nova acció municipal destinada a pal·liar els efectes de la crisi econòmica, que ha fet augmentar les demandes i necessitats urgents i bàsiques de la població com l’alimentació o el vestir.

En la presentació del nou servei de recollida de roba, l’alcaldessa ha estat acompanyada pel tinent d’alcalde de Benestar Social i Famílies, Raül Moreno, i la representant de la Fundació Tallers, Anna Sampere. La nova iniciativa solidària, que porta el nom “Jo reciclo roba, i tu?”, és un servei integral que posa en marxa l’Ajuntament a partir de la signatura d’un conveni amb la Fundació Tallers, que destinarà 35 persones amb diversitat funcional a treballar en aquest projecte, i compta també amb la col·laboració activa de diferents entitats colomenques del tercer sector.

A Santa Coloma s’estima que hi ha actualment més de mil persones amb necessitat d’aquest servei, sense recursos per vestir-se, segons informacions dels Serveis Socials municipals i les entitats ciutadanes. 

L’alcaldessa Núria Parlon ha dit que el servei que s’ha creat ara amb la Fundació Tallers assegura una correcta recollida i distribució de la roba, a partir de criteris d’urgència i necessitat. Volem, ha dit , “donar una resposta immediata, ràpida i que asseguri al temps que les peces de roba es recullin de manera apropiada y que arribin correctament al seu destí, per a l’ús normalitzat de les persones que la necessiten”.

Inicialment, es preveu que amb aquest nou projecte de recollida solidària domicili es podran gestionar al voltant de 5 tones de roba en un any, que es podran repartir a les famílies que tinguin necessitat i que hagin estat detectades pels Serveis Socials de l’Ajuntament i les entitats ciutadanes.

Servei de recollida porta a porta

Les persones de Santa Coloma que vulguin donar roba de segona ma o nova, podran trucar al Telèfon d’atenció a les famílies (93 462 40 77), que atén personal dels serveis socials municipals, per avisar que tenen un mínim de dues bosses per recollir. Hi haurà un servei porta a porta que funcionarà de dilluns a dijous de 9.00 a 14.00 hores.

La ciutadania colomenca també pot fer donacions de roba a través de les entitats del tercer sector.  Tota la roba recollida es farà arribar a la Fundació Tallers, on els treballadors i treballadores de l’entitat (persones amb diversitat funcional) faran la tria segons edat, talla, material o tipologia per posteriorment rentar, planxar o classificar en funció del seu destí.

La inversió en aquest nou servei de recollida de roba solidària a domicili és de 84.602 euros, dels quals l’Ajuntament aporta 50.000 i la Fundació Tallers els 34.602 restants.

Per a més informació i/o contactes:

Servei de Comunicació

(Dori Morillo)

Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

93 462 40 13 / 630 06 47 31
premsa.comunicacio@gramenet.cat