El primer tinent d’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Esteve Serrano; el Director de Fundació Telefónica a Catalunya, Joan Cruz; el Director d’Administracions Públiques i Empreses de Telefónica a Catalunya, Enrique Santiago; i la responsable de Comunicació del programa Llançadores a Fundació Santa María la Real, Soraya de las Sías, van anunciar el passat 23 d'octubre que Santa Coloma comptarà amb una Llançadora d’Ocupació. Per a fer-ho, aquestes entitats compten amb el cofinançament del Fons Social Europeu, dins del programa operatiu POISES.
La Llançadora d’Ocupació servirà per ajudar 20 persones, veïns i veïnes de la ciutat, que es trobin en situació d’atur a reforçar les seves competències transversals, conèixer noves eines d’accés al mercat laboral i millorar la seva ocupabilitat.
“Aquest projecte de llançadora –ha dit el tinent d’alcaldessa Esteve Serrano- forma part del projecte global que porta a terme l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet per progressar en l’atenció a les persones i per avançar en la igualtat d’oportunitats. Són benvingudes totes les accions que tenen l’objectiu de combatre la crisi econòmica ajudant els nostres veïns i veïnes a trobar un lloc de treball adequat a les seves capacitats”.
Majoritàriament jove
De les 20 persones participants, 15 seran joves menors de 35 anys; i les altres cinc podran tenir des de 35 fins a 59 anys. “L’equip serà majoritàriament jove; però amb aquest plantejament donem la possibilitat de participar també a d’altres persones de més edat i que per aquest fet tenen més dificultats d’accés al mercat laboral”, ha detallat Joan Cruz.
De qualsevol nivell d’estudis o sector
Al marge d’aquests requisits, no es busca un perfil concret, ja que podran participar-hi persones amb estudis bàsics; que procedeixin de Formació Professional o Batxillerat, així com amb diplomatures o llicenciatures universitàries. De la mateixa manera, no se sol·licita experiència en un sector determinat; sinó que la participació és oberta a persones amb trajectòries ben diferents, d’àrees laborals distintes.
Què faran a la llançadora?
Les persones que resultin seleccionades, es reuniran diversos dies a la setmana, durant un període de cinc mesos, al local cedit per l’Ajuntament. Guiats per un tècnic, duran a terme sessions de coaching i intel·ligència emocional, dinàmiques de comunicació, marca personal i recerca de feina 2.0; entrenament d’entrevistes personals; elaboració de mapes d’ocupabilitat, visites a empreses, reunions amb emprenedors i processos d’intermediació laboral amb responsables de Recursos Humans.
“Amb aquest esquema de funcionament, la llançadora ofereix un entrenament intensiu i molt proactiu en la recerca de feina, que està donant bons resultats d’inserció, propers al 60%”, ha especificat Soraya de las Sías.
Termini d’inscripció
Les persones interessades en participar en aquest programa poden inscriure's per a inscriure’s, tant en format on-line, a través del web de Llançadores (http://www.lanzaderasdeempleo.es/formulario-de-inscripcion) com en format presencial, recollint, emplenant i presentant el corresponent formulari a les dependències de l’empresa municipal Grameimpuls (carrer de Rafael Casanova, 40), en horari de 8:30 a 14; i de 15 a 17 hores, de dilluns a dijous; i de 9 a 14 hores, els divendres. També podran consultar informació al telèfon 93 466 15 65.