Actuació d'urgència als pins dels jardins de Can Sisteré

Per motius de seguretat, el Departament de Parcs i Jardins de l'Ajuntament ha hagut de retirar els quatre pins ubicats als jardins de Can Sisteré. La caiguda d'un d'ells i les fortes pluges i vent previstos, que suposen risc de noves caigudes de la resta d'arbres, han requerit la tala urgent dels mateixos.

 

Les abundants pluges i vents dels darrers dies han estat la causa de la caiguda d'un dels pins ubicats als jardins de Can Sisteré. Avui el Departament de Parcs i Jardins de l'Ajuntament ha hagut de retirar aquest arbre, de 12 metres d'alçada, que es trobava tombat a sobre d'un banc.

Les previsions meteorològiques adverses dels propers dies, que apunten a fortes pluges i ventada, han fet necessari la tala del tres pins adjacents que, per la seva inclinació, creixement i sobretot per la tovesa del terreny prevista, podien suposar un perill per a la ciutadania.

L'informe tècnic de Parcs i Jardins explica que les pinedes actuen en conjunt com si fossin un sòl arbre; quan un d'ells cau, els arbres adults del perímetre són molt susceptibles de caigudes sobtades.

En les properes setmanes l'Ajuntament procedirà a la plantació d'arbres més adients per aquesta zona de la ciutat.