Activitats al Museu Torre Balldovina

Dimecres 22 (19h) darrera conferència del cicle “La història pren la paraula” sobre el 75è aniversari del final de la Guerra Civil espanyola i la repressió franquista.

El divendres 17 d’octubre, a les 19.30 h, s’inaugura al Museu Torre Balldovina la “57a Exfilgramenet”, la tradicional exposició que organitza el Cercle Filatèlic de Santa Coloma. Enguany la mostra està dedicada al 20è aniversari de la Federació d’Associacions de Veïns de Santa Coloma de Gramenet (FAVGRAM).
L’endemà, dia 18, hi haurà en funcionament una estafeta de correus que autentificarà els documents amb el mata-segells commemoratiu, i el diumenge 26 d’octubre, a les 12 h, es farà el lliurament de trofeus als expositors.

El diumenge 19 d’octubre es compleixen 75 anys de l’afusellament de l’alcalde republicà Celestí Boada. En commemoració d’aquesta efemèride, el proper dimecres 22 d’octubre a les 19 h. tindrà lloc al Museu Torre Balldovina la última de les conferències del cicle “La història pren la paraula”, entorn del 75è aniversari del final de la Guerra Civil espanyola i la repressió franquista. La conferència anirà a càrrec de José Manuel Márquez, historiador, i Juanjo Gallardo, historiador i professor del IES Can Peixauet, qui parlaran sobre l’afusellament de l’alcalde Celestí Boada i altres víctimes de la repressió a la ciutat.
La conferència estarà precedida (18 h) per un homenatge als colomencs deportats als camps de concentració nazis al monument situat al jardí del Museu, dins els actes de les Jornades per la Pau i la Cooperació.

Sortida a Figueres

L’Associació d’Amics del Museu Torre Balldovina ha organitzat per al diumenge 19 d’octubre una sortida cultural a Figueres per fer tres visites. Una al Teatre Museu Dalí, que conté un ampli ventall d’obres que descriuen la trajectòria artística de Salvador Dalí (1904-1989), des de les seves primeres experiències artístiques i les seves creacions dins el surrealisme, fins a les obres dels últims anys de la seva vida. A continuació es farà una ruta pels carrers i les places del centre històric de Figueres, per conèixer la seva història i descobrir el seu patrimoni. Per acabar es visitarà el Museu de l’Electricitat, inaugurat el passat mes de juny, el qual aplega una valuosa col·lecció de peces històriques que daten des del 1895 i fins a mitjans del segle XX i que narren el procés de l'electrificació a l'Alt Empordà.
Per a inscripcions i més informació adreceu-vos al Museu Torre Balldovina, plaça de Pau Casals s/n, telèfon 93 385 71 42.