31 de desembre: actes per celebrar la Diada de Santa Coloma

La festivitat de la patrona, el 31 de desembre, se celebra amb sardanes, cercaviles i el tradicional correfoc, si el temporal ho permet, tot en el marc del programa d’activitats “El Nadal al cor”.

El 31 de desembre, la Diada de Santa Coloma, és el dia gran de la Festa Major d’Hivern a la ciutat.  L'Ajuntament de Santa Coloma amb entitats ciutadanes han preparat actes per celebrar-ho, emmarcats en  el programa d'activitats “el Nadal al cor”. El programa d'actes començarà a les 11.00 amb un ofici religiós a l’església Major.

Si el temporal ho permet, tot seguit (12.00), hi haurà una ballada de sardanes a la plaça de la Vila que amenitzarà la cobla Contemporània. L’organització és a càrrec del Patronat pro Aplec i d’Amics de la Sardana del CEP. A la tarda (19.00), el programa d’activitats continuarà amb una cercavila de la Colla de Draconaires pel centre de la ciutat (jardí de Can Sisteré, carrer de Sant Carles i plaça d’en Joan Manent) i una altra —també a les 19.00— de la Colla de Gegants i Capgrossos (església Major, passeig de Mossèn Jaume Gordi, carrer de Rafael Casanova, carrer d’Anselm Clavé i plaça de la Vila).

Correfoc de la Colla Vella de Diables

La diada acabarà amb el tradicional correfoc de Festa Major que protagonitzarà la Colla Vella de Diables. El punt d’inici serà la plaça d’en Joan Manent (20.00). Els diables desfilaran després pels carrers de Santa Coloma i Sant Domènec, el jardí de Can Sisteré, el carrer de Sant Carles i de nou la plaça d’en J. Manent.

* IMPORTANT: per les inclemències del temps podria ser que algun dels actes s'haguessin d'ajornar.

La història de la Diada

Santa Coloma va ser una màrtir adolescent cristiana, sacrificada pels romans a la Gàl·lia l’any 274. El 1187, el bisbe barceloní Bernat de Berga va consagrar amb el nom de Santa Coloma una església romànica que es va construir a l’espai que avui ocupa la parròquia de Sant Josep Oriol. Aquest fet va ser l’origen de la nostra ciutat i del seu terme municipal.