L’Escola de Restauració Santa Coloma de (ERESC) ha estat la guanyadora de la Hackató de Gastronomia Sostenible 2025, celebrada aquest passat 7 d’abril a les instal.lacions de la Fundació Alícia a Sant Fruitós de Bages, dins del marc de les activitats de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025. El certamen ha reunit 16 escoles d’hoteleria, restauració i hostaleria de tot el territori, amb l’objectiu de premiar la creativitat culinària amb criteris de sostenibilitat i respecte per la tradició gastronòmica catalana i estava organitzat pel Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca en col·laboració amb la Fundació Alícia i la Plataforma Aprofitem els Aliments.
L’equip d’alumnes de l’ERESC de Grameimpuls ha sorprès el jurat amb un original fricandó de coliflor, que ha estat valorat com la proposta guanyadora per “representar la tradició amb una mirada al futur, fent ús d’ingredients de temporada i revaloritzant verdures habitualment infrautilitzades”. Aquesta distinció consolida el centre com un referent dins l’àmbit de la formació i la restauració a Catalunya.
L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Mireia González, ha volgut felicitar personalment l’equip guanyador, rebent-los en un acte institucional celebrat a l’Ajuntament. Durant l’acte, González ha destacat “l’excel·lència, la passió i el compromís dels joves talents de l’ERESC amb una gastronomia que aposta per la innovació, la sostenibilitat i sense oblidar les arrels de la cuina tradicional catalana".
Amb aquest reconeixement, l’ERESC reforça el seu compromís amb una formació de qualitat orientada als valors de sostenibilitat, responsabilitat social i posada en valor del patrimoni culinari català.